Από την περιοχή πελατών είναι διαθέσιμη η έκδοση 1.56 του grEPP Registrar Module, για όσους έχουν ενεργό πακέτο υποστήριξης και ενημερώσεων.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των domains με ελληνικούς χαρακτήρες:

  • Κατά την επιτυχή καταχώρηση το domain μετατρέπεται από punycode σε utf8 στη database του WHMCS. Το WHMCS στις τελευταίες εκδόσεις παρουσιάζει σε κάποια templates την κακή συνήθεια να εμφανίζει τα IDN domains σε punycode και όχι σε utf8, με αποτέλεσμα ο πελάτης να μην καταλαβαίνει τι domains έχει.
  • Λόγω λανθασμένης υλοποίησης του IDN encode στο WHMCS, αντικαθιστά το ελληνικό σίγμα τελικό (ς) με σίγμα κανονικό (σ). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αν ζητηθεί το domain λιάγκος.gr να καταχωρείται το το λιάγκοσ.gr και να δεσμεύεται υπέρ του ιδιοκτήτη δωρεάν το λιαγκοσ.gr (άτονο). Επίσης ως αποτέλεσμα είχε ο πελάτης να ΜΗΝ έχει τελικά το λιάγκος.gr (με σίγμα τελικό) και να χρειάζεται επιπλέον χρεώσιμη κίνηση. Το module πλέον αντικαθιστά όλα τα 'σ' που βρίσκει πριν από παύλες και τελείες με 'ς'. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το λιάγκσς.gr που λανθασμένα ζητάει το WHMCS, να ξαναγίνει λιάγκος.gr και να καταχωρηθεί ως λιάγκος.gr και να δεσμεύεται υπέρ του ιδιοκτήτη δωρεάν το λιάγκοσ.gr (σ κανονικό), και τα άτονα λιαγκοσ.gr και λιαγκος.gr.
  • Σε κάποιες ενέργειες το module πρέπει να στείλει το domain στη μορφή που καταχωρήθηκε, και κάποιες στην άτονη. Οι ενέργειες αυτές διορθώθηκαν ανάλογα την περίπτωση και δεν θα υπάρχουν πλέον μηνύματα πως το domain δεν υπάρχει.
  • Χρειάζεται αντικατάσταση και το grwhois.php γιά όσους το χρησιμοποιούν, με προσοχή να βάλετε τις σωστές IP πάλι.

Μείνετε συντονισμένοι, η έκδοση 2.0.0 είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία της και είναι το module ξανγραμμένο από την αρχή με πολλές βελτιώσεις και εκμεταλλεύεται πολλές νέες λειτουργείες του WHMCS 7 και >7.5.Τετάρτη, Αύγουστος 29, 2018

« Πίσω

Powered by WHMCompleteSolution